jueves, 29 de noviembre de 2012

Este fin de semana...BASKET a tope!!

Baloncesto para todos os gustos

Este fin de semana voltamos cunha axenda cargadísima de partidos do CB Burela, con partidos en Burela, Foz e as senior en Coruña.

A matinal do sábado no Pabillón Monte Castelo é completa: benxamíns mixtos (11h.), alevíns 2001 (10h)  alevíns 2002 (12h.) contra CB Ribadeo e CB Viveiro.  Os infantís masculinos xogan ás 10h no Vista Alegre.

As alevíns B femininas xogan ás 13h no Monte Castelo.

As alevíns A  e as Infantís A femininas viaxan a Foz para enfrentarse ó Colexio Martínez Otero e as cadetes teñen un derbi contra Celatas de Foz o domingos ás 12h en Foz.
Pincha na imaxe para poder vela mellor
   As senior viaxan o domingo á dificil cancha do Maria Pita coruñés, rival da zona alta da clasificación cun horario inusual (domingo 19h.). Esperamos que as baixas que arrastramos non nos afecten tanto como nos últimos partidos.

Sorte a todos/as e que os equipos sigan progresando aínda que non volvan coa victoria.

lunes, 26 de noviembre de 2012

Bo inicio do deporte escolar

Esperanzador debut nas competicións escolares

Este fin de semana iniciamos a competición oficial no deporte escolar, con boas sensacións que deben ser refrendadas nas xornadas que quedan antes do parón do Nadal. Na matinal do sábado 6 partidos (4 no Pabillón Monte Castelo) congregaron a gran cantidade de público que desexaba ver os avances dos máis pequenos no mundo da canasta.

O equipo benxamín mixto debutou en competición cunha sobrada victoria diante do CB Viveiro (60-16), cun plantel de 12 xogadores/as e con Manolo Covas ó mando.

En categoría alevín masculina doble partido con dúas victorias  para empezar a competición que deben reforzar a moral dos dous equipos. Diante do ADC Xove o alevín 2002  cun resultado moi amplo (52-25)  e coa aportación anotadora de todos os xogadores. Por outra parte o alevín 2001 derrotou ó CB Viveiro  por 44-32 e con moi boas impresións do avance dos nosos xogadores.
Alevín 2002 contra Xove
  Por último, o novo equipo infantil de Manolo Covas arrollou ó Cb Viveiro por 60-12 e sigue dando mostras dun gran nivel dos seus xogadores.

En categoría feminina tocaba visitar ó Lourenzá-Mondoñedo e non houbo tanta sorte pois voltaron cunha doble derrota (abultada en categoría alevín e máis axustada en categoría infantil). toca mellorar nas vindeiras semanas.

Xa en competición cadete feminina (2ª FGB) o noso equipo voltou a senda das victorias cunha aplastante victoria diante do Ensicid lucense (75-18) e atópase a 1 victoria do liderato provincial. Toca derbi en Foz a vindeira semana para tentar de seguir moi arriba na clasificación e manter esta liña de xogo.

SENIOR FEMININO: DINÁMICA NEGATIVA

Derrota na casa diante Pulpalia Lugo

Nova derrota do equipo senior feminino do CB Burela diante dun rival directo polos postos altos na liga, o Pulpalia de Lugo. O domingo pola tarde, no Pabillón Monte Castelo nos enfrenatmos a un equipo experto que está chamado a estar na parte alta da táboa de clasificación, partido que debía medir as nosas posibilidades nesta liga, pero con só 5 senior disponibles e 3 junior facían que este choque fose máis difícil para un clube que está pagando a falta de pretemporada, a falta de horarios de entreno e as baixas diante de equipos experimentados e que non permiten que os nosos erros queden sen castigo no marcador.
Esforzo inútil de Mar e Marta
  Partido lento e igualado no primeiro cuarto (13-12) e cun lixeirom despegue local no 2º cuarto (19-15 ) para chegar ó descanso cun resulatdo de 22 a 21 para as locais. Unha forte defensa individual local era contrarrestada cun acerto exterior das lucenses que deixaban moi aberto o partido para a segunda parte.
  As de Pulpalia saíron fortes despois do descanso e acumularon rentas de ata 7 puntos que quedaban reducidas a 4 para o inicio do último cuarto no que a falta de acerto no tiro das locais unido ó cansancio pola falta de rotación das locais fixeron que só se anotaran 5 puntos e que as lucenses se levaran o partido.

Polo CB Burela xogaron Melani (4), Mar (4), Lucía (1), Marta (6), Claudia, Margarita (12), Irene F (8) e Tania (2).
                                13-12   //   22-21   //   32-36   //   37-41

Esperamos contar con máis efectivos para a visita a Coruña diante doutro rival destacado (Maria Pita) e poder sacar un bo resultado para encarar o parón do Nadal cun novo plan de adestramentos  para encarar a 2ª parte da liga con posibilidades de competir con todos os rivais en igualdade de condicións.

jueves, 22 de noviembre de 2012

Completo fin de semana de ..BA-LON-CES-TO!!

TODAS AS CATEGORÍAS EN COMPETICIÓN

Este fin de semana todas as categorías do CB Burela compiten nas súas respectivas categorías, tanto nas ligas FGB como nas ligas escolares que empezan o sábado 24.

As categorías masculinas de minibasket e o novo equipo infantil inician a súa competición na casa , no Pabillón Monte Castelo, o sábado desde as 10h ata as 14h. As alevíns femininas (1 grupo) e as infantís femeninas desprázanse a Lourenzá.

Por outra parte, as cadetes volven a xogar como locais o domingo no Monte Castelo diante do Ensicid lucense coa obriga de borrar o mal resultado anterior e voltar ó camiño da confianza e bo xogo ó que nos tiñan acostumados.

Por último, as senior xogan na casa diante do Pulpalia de Lugo (domingo 16h. Monte Castelo) coa intención de seguir nos postos altos da táboa diante dunhas rivais que comparten estes postos de privilexia na liga 2ª Senior Feminina FGB

domingo, 18 de noviembre de 2012

Fin de semana amargo para o CB Burela

Decepción en cadetes

Fin de semana de derrotas para o CB Burela, xa que a engadir á derrota do equipo senior feminino en Coruña, tamén sairon derrotadas as infantís femininas e os infantís masculinos na visita amigable a Vegadeo , e o domingo pola mañá sufrimos unha nova derrota diante do líder de grupo Galén-Ensino.
Katia e Noa contra o Lourenzá-Mondoñedo
   Partido importante dos dous equipos que lideraban a liga e que se disputaban a imbatibilidade na presente liga. Empezou ben o Burela cunha aguerrida defensa e acerto no tiro exterior (Noa 2 triples en 4 minutos) que xa marcaban diferencias (13-7) no 1º cuarto. Tónica parecida con cómodas ventaxas locais no segundo cuarto paro con porcentaxes de acerto baixos e moitas perdas de balón, aínda así se dominaba o 2º cuarto por 25-20. A a segunda parte prometía igualdade pero o desacerto local, as pérdidas facían encaixar un parcial de 2-10 en 3 minutos que daba a volta ó marcador e que poñía ás lucenses a disfrutar das súas primeiras ventaxas, rematando o cuarto 37-41  e deixando un último cuarto de desenlace incerto.
    Pero despois dun inicio prometedor (41-41) un baixón físico e defensivo das locais permitiron ás visitantes distanciarse no marcador ata o final 45-59.
     As claves, un paupérrimo porcentaxe de tiro (20% en T2), pérdidas absurdas e a falta de rotación para manter intensidade ata o final. Destacaron Noa con ¡22rebotes!  e Saray con 12 ptos.

Xogaron: Katia (6), Noa (10), Saray (12), Teba, Tamara (6), Tatiana (7), Paula, Elena (2), Lara e Luna C.

Esperamos que a confianza non se perda de cara a vindeiros compromisos.

Por outra parte este próximo fin de semana empezamos as ligas escolares e o mércores xa publicaremos os compromisos de todas as nosas categorías.

sábado, 17 de noviembre de 2012

Amarga derrota en Coruña

SENIOR FEM: DERROTA EN CORUÑA

Nova xornada na 2ª Interzonal Senior Fem. e desprazamento a Coruña para xogar contra Sta. María Mar, equipo con 2 victorias locais e 1 derrota que debía darnos unha idea do nivel do noso grupo.

Viaxamos coas baixas de Miriam, Carmen, Mar e Carla por motivos profesionais ou persoais que nos mermaron sobre todo no noso xogo interior, ddiante dun equipo experimentado e conxuntado que nos iba a poñer as cousas moi difíciles. Iniciamos o partido na nosa línea defensiva con moita velocidade en ataque e dispuxemos das primeiras ventaxas (6-14) mediado o 1º cuarto. O equipo local incrementou a súa defensa coa pasividade arbitral o que nos fixo encaixar un parcial de 12 a 0 e rematou o cuarto con 18-14. O segundo cuarto se mantivo en ventaxas curtas do equipo local agás nos últimos minutos onde unha serie de malas decisións en ataque ( e posterior contraataque local) supuxeron unha ventaxa de 10 puntos ó descanso (36-26).

Araceli, lesionada
    Mal pintaban as cousas para o noso equipo, desquiciado polo criterio arbitral e con sistemas de ataque moi pouco adestrados, pero conseguimos saír de novo co noso esforzo defensivo e ir limando as diferencias ata rematar o 3º cuarto cun punto de diferencia a favor (45-46). Unha enorme defensa con rápidas contras conseguía meternos no partido e empezar o último cuarto con esperanzas de victoria. Non foi así porque despois dun cuarto tan brillante volvimos ós erros anteriores e encaixamos u demoledor parcial  (12-0) que nos deixou sin posibilidades de igualar de novo o marcador. O resultado final foi de 65 a 52. Destacaron polo noso equipo Margarita (defendida ó límite), Marta e Irene Fdez en ataque.

Pero a derrota non é o peor (seo equipo se esforza non hai nada que obxectar), o peor foi a lesión nun xoenllo de Araceli, pendiente de diagnóstico, pero que a vai alonxar das pistas durante un tempo (esperamos o máis curto posible) , que é a nota máis negativa do partido.

Xogaron : Melani (5), Lucía (4), Marta (8), Claudia (2), Margarita (16), Irene Fdez. (8), Tania (4), Araceli (5), Sol e Irene M.

viernes, 16 de noviembre de 2012

NOVA XORNADA

ACTIVIDADE PARA ESTE FIN DE SEMANA

Este finde temos actividade federada e encontros amigables en Vegadeo. Estos partidos previos á liga escolar (que empeza o vindeiro fin de semana) son os que siguen:
  1. Infantil feminino : CB Vegadeo-CB Burela    -  Municipal Vegadeo    Sábado 11.30h
  2. Infantil masculino: CB Vegadeo-CB Burela    -  Municipal Vegadeo  Sábado  17.30h.
Equipo infantil  contra CB Viveiro (sábado 10)
   En canto á actividade federada temos un interesante partido en Burela contra Galén Ensino (xogándonos a 1ª posición do grupo) e un viaxe co Senior a Coruña para xogar contra Sta María Mar.
  1. Cadete feminino: CB Burela-Galén Ensino    - Vista Alegre   -   Domingo   12h.
  2. Senior feminino : Sta María Mar - CB Burela  - Ponte Pasaxe   Sábado   18h.
Clasificación actual 2ª División Feminina FGB
 Tamén podes ver unha pequena crónica do último partido en La Voz de Galicia

Desexamoslles sorte ós nosos/as pero , sobre todo, bo xogo e deportividade.

martes, 13 de noviembre de 2012

Gran nivel en cadetes

Gran partido das cadetes

Os equipos femeninos da base competiron este fin de semana, con resultados diversos, tanto en competición oficial como en partidos amistosos co CB Viveiro e o CB Vegadeo.
     As alevíns xogaron en Viveiro e fixeron un bo partido gañando por 4 puntos, deixando clara unha mellora no seu xogo a escasas 2 semanas do inicio da liga escolar comarcal. Por outra parte , as infantís xogaron o sábado en Viveiro cunha derrota amplia (20 ptos.) e o domingo en Burela melloraron as súas prestacións na derrota mínima diante do CB Vegadeo.

Xa en competición oficial (liga FGB cadete, 2ª división), o CB Burela tiña un partido de rivalidade comarcal diante do ED. Lourenzá-Mondoñedo, resolto cun moi favorable resultado de 81-28.
CB Burela cadete fem. 2012/13
  O partido non tivo moita historia pois xa no 1º cuarto o resultado era casi definitivo (22-7), para chegar ó descanso cunha diferencia de 26 ptos (41-15) e máis do mesmo na segunga parte para alcanzar a diferencia final de 53 ptos (81-28). Intensidade defensiva e unha bon movemento de balón diante da zona visitante chegaron para demostrar unha superioridade total en todos os aspectos do xogo. Non podemos destacar a ninguén polo esforzo defensivo colectivo, pero debemos mencionar o debut cunha canasta da infantil Lara.
    Xogaron:  Katia (14), Noa (22), Saray(7), Elena(-), Lara(2), Tatiana (23), Teba(1) e Tamara (12).
  Na clasificación son segundas e o vindeiro partido serán en Burela o domingo contra o lider Galén-Ensino.

sábado, 10 de noviembre de 2012

O Senior feminino suma e sigue

Quinta victoria das senior

Partido sen historia no pabillón Monte Castelo entre as locais do CB Burela e o equipo Nova Facial Laracha, que visitaba Burela sen coñececer aínda a victoria. Tampouco foi Burela un cambio na súa tendencia negativa pois levou resultado abultado (94 a 20), que indica unha diferencia enorme de potencial entre os dous equipos.
Debut de Carla Candia con 16 ptos.
     O inicio foi tremendo das locais cun parcial no 1º cuarto de 28-4, cunha forte defensa que impedia a circulación de balón e facía que as visitantes perdesen moitos balóns que se convertía en puntos fáciles para as de Burela. o 2º cuarto outro parcial de 25-8 levaba o partido ó descanso cun apabuillante resultado de 53 a 11. Quedaba unha segunda parte onde se fixeron probas para vindeiros compromisos máis difíciles , pero que deixaron un abultado resultado final de 94 a 20.
     O equipo segue na parte alñta da clasificación con 5 victorias e unha derrota, e inicia un ciclo de partidos (onde se poden ver as posibilidades do CB Burela) con equipos da parte medio-alta da liga, o vindeiro fin de semana diante do Santa María Mar en Coruña.

Polo CB Burela xogaron: Margarita (17, 1 triple), Miriam (14), Carla (16), Mar (19), Irene Fdez. (10), Marta (6), Claudia (5), Sol, Lucía (2), Irene M. (1), Carmen (2) e Tania (2).
  Parciais:      28-4 / 53-11   Descanso    67-17  /  94-20
     Destacaron todas as xogadoras en defensa e no ataque, tanto Margarita, Miriam, carla, Mar (19 ptos, max. anotadora) e Marta fixreron un completísimo partido.

Boa matinal do sábado no Monte Castelo

Prometedor inicio do infantil masculino

No pabillón Monte Castelo este sábado se disputaron 2 partidos da base do CB Burela e o CB Viveiro, para devolver a visita feita a Viveiro fai dúas semanas. O alevín do CB Burela derrotou ós de Viveiro por un resultado final de 46 a 29, evidenciando unha melloría no seu xogo. Polo CB Burela xogaron Alberto (6), Diego (6), Antón (2), Gabriel (2), Angel (1), Iván, Pablo (5), David F.,Yago (2), Miguel (2), Adrián (8), Alex (4) e Xoel.
   Tamén debutaron os infantís masculinos, cunha cómoda victoria por 41 a 20, cun xogo esperanzador para un grupo novo que vai intentar competir na liga escolar con outros equipos máis rodados de Foz, Ribadeo ou Viveiro.
Equipo infantil co seu adestrador, Manolo Covas
    Esperamos novos resultados do equipo infantil para confirmar as boas impresións que dixaron no Monte Castelo.

viernes, 9 de noviembre de 2012

Actividade a tope este fin de semana

ACTIVIDADE A TOPE !!

Este fin de semana (10 e 11 de novembro) o CB Burela ten unha axenda completa de actividade, partidos oficiais na casa (seniors e cadetes), amigables contra o CB Viveiro en Burela e Viveiro (alevins e infantís mac. e fem.). Todo isto pódelo ver na imaxe seguinte.
   As categorías benxamín, alevín e infantil deben apurar a súa preparación para a liga escolar que empeza o vindeiro día 24 de novembro,  e os equipos de ligas FGB deben seguir cos bos resultados que nos ofreceron nas primeiras xornadas.
    Por outra banda, xa está en marcha o repintado das liñas de xogo (adaptadas á normativa) no pabillón Vista Alegre, o que nos permitirá competir nunha instalación máis apropiada ás ligas da Federación Galega de Baloncesto.

domingo, 4 de noviembre de 2012

Victoria cómoda en Coruña

As junior tamén xogan... e gañan
    Partido en Coruña para superar a derrota na casa da última xornada diante dun rival débil pola súa clasificación e victoria cómoda diante do ADFRO na matinal do domingo en Coruña. Un partido sin historia, decidido na primira parte e cunha segunda parte de trámite .
      Defensa intensa e ataques rápidos dinamitaron o marcador no 1º cuarto (2-16) cun segundo cuarto brillante para rematar a primeira metade cun parcial de 14 a 36. Boa parte de culpa do resultado foi da gran defensa que impedía tiros e agotaba posesións das coruñesas e as transicións ofensivas que remataban en tiros cómodos .
       A segunda parte xa sin historia, cun intercambio de canastas , non foi brillante e o equipo asegurou a renta sin ningún tipo de agobios.
     As rotacións constantes , moitos minutos e ben aproveitados das junior (en total 29 ptos.), acompañadas polas veteranas, e as gañas de todas as xogadoras nos dan ánimos para seguir na loita polos postos altos da clasificación, esquecendo a derrota local da anterior xornada.
  Xogaron e anotaron : Melani (2), Mar (8), Lucía (1), Claudia (6), Margarita (7, 1 triple), Irene Fdez. (4), Miriam (10), Araceli (2), Sol (2) e Irene Méndez (12).
  Parciais :    2-16 / 14-36  /  22-47 / 31-54
      O vindeiro fin de semana, visita Burela o CB Laracha Nova Facial , que ten que ser un rival perfectamente batible ó estar na parte baixa da clasificación.