domingo, 22 de diciembre de 2013

SENIOR: 10 de 10 - Máis líderes

Décima victoria das senior en 10 partidos

O pabillón Monte Castelo era o lugar elexido para o derby entre os dous equipos senior femininos de A Mariña, un enfrentamento entre os dous primeiros clasificados, cunha diferente idea de baloncesto, por un lado conservador amparado nunha defensa zonal e á inspiración individual das  súas mellores xogadoras e por outro lado un basket atrevido, con defensa aberta e a aportación ofensiva de todas as xogadoras do plantel.
      No equipo local as ausencias por lesión (Lucía Paz e Alba) e as baixas por viaxe de estudos (Margarita e Claudia) deixaban en só 4 seniors acompañadas polas 6 juniors disponibles.

Lucía C. omnipresente
     O inicio do partido deu lixeiras ventaxas do equipo local, froito do esforzo defensivo, aínda que a falta de acerto na longa distancia impedía que o partido se decantara con claridade (18-9). o segundo cuarto foi o mellor das visitantes que coas perdas de balón locais e os erros nas transicións empataba o partido e , incluso, se poñía por diante (21-22, min. 16). Un arreón local vovía a darnos ventaxa 29-24 gracias ó acerto de Lucía C. e Celia.
     Co partido aberto o traballo de desgaste tiña que dar o seu froito e as visitantes empezaban a ter problemas coas faltas e o cansancio (rotación máis limitada) e as nosas conseguían colapsar o ataque laurentino e colocar un demoledor parcial 27-7 para rematar o  cuarto cunha ventaxa clara 56-31. en este cuarto destacaba o acerto anotador de Tatiana (8 ptos. seguidos) no seu mellor partido coas senior.
   Quedaba un último cuarto de trámite onde as juniors Tamara, Saray e Katia se sacudían os nervios e anotaban con facilidade sin que o nivel do equipo sufrira, rematando cun claro 74-37 . No equipo lauentino a mellor foi a pívot María con 15 puntos e un traballo moi interesante.

Aportación xeral en ataque, defensa intensa, ataque a zona sen problemas e 44 puntos das 6 juniors, que cada día están máis asentadas, dannos esperanzas no equipo para o futuro. Destacaron todas no esforzo defensivo, as juniors na aportación ofensiva e Lucía Carabán  en todas as facetas (casi un triple doble).

Xogaron e anotaron: Adela (8), Lucía C. (11), Miriam (5), Celia (12) , Mar (6) - 5 inicial- Marta (8), Tatiana (10), Saray (4), Tamara (4) e Katia (6).

Parciais : 18-9 / 11-15 / 27-7 / 18-6

Somos máis líderes e despois do parón do Nadal visitaremos en Coruña a un dos equipo máis fortes , Sta. María del Mar, que , a día de hoxe só ten 1 derrota no seu haber.

Toca descansar, e a plantilla ten unha semana de vacacións despois de tres meses de moi bo traballo e actitude.  Noraboa chicas