lunes, 3 de diciembre de 2012

Domingo perfecto a domicilio

As senior e as cadetes gañan fora

Domingo perfecto para o CB Burela nas ligas FGB femininas con dúas importantes victorias a domicilio diante de rivales directos e que deixan líderes ás cadetes e segundas ás seniors dos respectivos grupos .     Boas sensación e melloría no xogo fai que debamos pensar que van a competir cos equipos da parte alta da clasificación ó final da liga. Queda unha xornada antes do parón do Nadal onde poden afianzar as posicións de privilexio e conseguir nas vacacións elevar o nivel do seu xogo para mellorar o rendemento individual e colectivo na segunda volta das súas ligas. Podes ver as clasificacións e a vindeira xornada nas imaxes que apardecen abaixo (clicando sobre elas se poden agrandar).

Clasificación 2ªSenior   FGB

Clasificación 2ª Cadete FGB

O partido cadete en Foz contra o Celtas rematou cun 38-51 e un final tranquilo para as nosas que non fixo perigar a victoria, fundamentada nas variantes defensivas que romperon o ritmo das locais e un ataque contra zona eficaz e ordenado . Xogaron Katia, Lara, Noa, Tatiana, Teba, Tamara e Saray.
   O vindeiro compromiso é contra Estudiantes de Lugo , un rival duro que optrá o final da liga ós postos de privilexio.
CB BURELA CADETE FEM. 12-13

En Coruña cun horario tardío (domingo, 19h.) esperábanos un rival clasificado en 2ª posición e con só unha derrota na liga , o Fixagal María Pita, que iba a poñernos a proba. Ibamos con só 8 xoagdoras (3 juniors) pero moita ilusión e ganas de xogar, e así se iniciou o partido cunha forte defensa e transicións rápidas que nos deron as primeiras ventaxas  (8-15). No segundo cuarto a presión coruñesa e algúns erros  fixeron apretarse o marcador pero nunca chegou a poñerse diante o equipo local para chegar ó descanso cunha pequena renta de 5 puntos (19-24) e todo aberto para a segunda parte. Intensidade defensiva e un ataque sólido fixo aumentar as ventaxas ata os 10 puntos (29-39) para iniciar o último cuarto con rentas cada vez máis amplias ata 15 puntos (35-50) e rematar con 2 minutos de relaxación que reduciron a diferencia ata os 6 puntos (46-52).
    Xogaron Marta (8), Melani (4), Mar (11), Lucía (3), Claudia (2), Irene Fdez., Maragarita (15) e Miriam.
         8-15  /  19-24  /  29-39 /  46-52
   Destacamos ó noso equipo en defensa, nas recuperacións e debemos mellorar nas transicións e nas pérdidas de balón que lastran o bo xogo que realizamos en defensa. Toca seguir progresando e aproveitar o parón da ponte de decembro para acumular sesións de adestramento e mellorar o noso xogo.
     Na vindeira xornada (16 de decembro) recibimos a unhas vellas coñecidas (CB Sarria) coas que tivemos unha gran rivalidade nos últimos anos tanto en cadetes como en junior e que seguro non serán unhas rivais doadas.