lunes, 4 de noviembre de 2013

Senior Feminino : Test superado en Cambre

Victoria en Cambre

O equipo senior feminino do CB Burela desprazábase a cambre o pasado domingo para enfrentarse a un equipo local que contaba por victorias os seus primeiros tres partidos. Era un partido entre os dous equipos que aínda permanecían invictos e que serían rivais na parte alta da táboa.

O equipo local iniciaba o partido con moita eficacia e mandaba ós 3 minutos (10-6) gracia ó acerto da súa referencia ofensiva Jessica Cortés  (7 ptos). As nosas correxían a defensa e seguían con ataques rápidos co que mandaban no ritmo de xogo para rematar este cuarto 13-29. O ritmo defensivo e o acerto das transicións visitantes facían medrar a diferencia ó descanso (23/51) co que parecía xa resolto o partido.

Co inicio da 2ª parte as locais aumentan a intensidade da defensa pereo non consiguen parar a sangría das pérdidas de balón e o acerto das nosas para un demoledor parcial (8-28) que deixaba un marcador de 31-79 para iniciar un último cuarto de trámite no que as nosas  anotaban sen descanso ata o marcador final de 49-117, resultado demasiado abultado diante dun rival moi digno que non baixou os brazos ata o final, sufrindo ademáis a lesión dunha das súas xogadoras.

Merece tamén ser resaltado o magnífico ambiente e deportividade da grada, exemplo a imitar en moitos recintos deportivos.

Partido para nota das nosas cun ritmo de xogo superior gracias a unha condición física moi boa, cunha defensa asfixiante todo o partido e unha maior velocidade do balón en ataque .

Destacaron todas as xogadoras  pero en ataque tanto Marta , as dúas Lucía ,  Margarita ou Mar estiveron especialmente acertadas e tamén merecen mención as juniors (cun paso adiante de Celia: 10 ptos.).

Despois do partido celebramos o cumpleanos de Mar, unha das nosas capitanas, podendo ofrecerlle esta brillante victoria neste día tan sinalado.

Xogaron e anotaron;  Miriam (7), Lucía C (10), Mar (18), Tatiana (6), Lucía P (14), Marta (22), Claudia (6), Margarita (17), Adela (7) e Celia (10).

No futuro máis próximo,  recibimos a visita de Basket Coruña o vindeiro domingo e visitaremos en Coruña ó ADFRO o seguinte fin de semana, rivais da parte medio-baixa , que nos dará opcións de situarnos máis arriba na táboa .