martes, 4 de febrero de 2014

Decimocuarta victoria das SENIOR

NOVA VICTORIA NA COSTA DA MORTE

Decimocuarta xornada da 2ª feminina e decimocuarta victoria do noso equipo no seu desprazamento máis longo, a Cee , máis de  500 Kms ida e volta, diante dun equipo que ocupa a parte baixa da clasificación pero que levaba dúas victorias consecutivas.
    O noso equipo contaba coas baixas de Lucía Paz e Alba (baixas definitivas para a temporada) e coas baixas puntuais de Miriam e Marta para este partido, contando con 3 xogadoras senior e o resto (5 juniors). Non estaba moito mellor o equipo local que só dispoñía de 6 xogadoras, tamén moi memado polas lesións.
Claudia, notable con 12 ptos.

O partido iniciábase cunhas lixeiras ventaxas visitantes contrarrestadas polas locais con accións individuais, (7-12, 1º cuarto) para conseguir un empate a 14 que marcou o mellor momento das locais que despois iban a encaixar un parcial demoledor de 6-40 de seguido (descanso 18-37, 3º cuarto 26-68) que marcaba diferencias abulatdas para rematar o partido cun abultado 34-91. A eliminación por faltas da súa xogadora máis alta tamén facilitou o rebote defensivo e a saída rápida en ataque.

As nosas, despois dun inicio dubitativo con fallos en ataque e finalización, poideron correr o contraataque e boas transicións, impeñendo un ritmo alto inalcanzable para as locais, que permitía anotar con facilidade (79 ptos en 3 cuartos finais) e afogar en defensa as locais que só anotaban en accións individuais e pagaban a falta de rotación e o cansancio en defensa e nas accións de ataque.

Clasificación e xornada 14 e 15 da 2ª Feminina FGB
   Destaca o reparto na anotación das oito xogadoras disponibles, o esforzo defensivo xa clásico de esta temporada, repartindo os minutos entre as 8 xogadoras independentemente de ser seniors ou juniors. Este foi o mellor partido da temporada para Claudia (12 ptos).

Xogaron e anotaron: Lucía C. 9, Mar 14, Tatiana 7, Tamara 6, Claudia 12, Margarita 16, Adela 16 e Celia 11.

7-12 / 11-25 / 8-29  / 8-25

Na clasificación seguimos invictos con 2 victorias de ventaxa sobre as perseguidoras, e a vindeira xornada recibiremos ó CB Cambre, rival da parte medio-alta da clasificación que se está comportando de forma irregular na liga (gana ás mellores, perde coas da parte baixa) pero que é un dos mellores equipos da liga.