lunes, 24 de febrero de 2014

SENIOR FEMININO: Fácil victoria en Vista Alegre

Decimoséptima victoria das senior

De novo en Vista Alegre, este domingo tocaba recibir ó adversario máis débil, o colista Adfro, aque aínda non coñece a victoria) e a lóxica e a realidade foron da man e o equipo de Rubal sumou unha fácil victoria (93-19), á espera dos cinco últimos rivais da liga.

Mar,entrando a canasa
     Como o partido erá previsiblemente fácil, na convocatoria local non estaban Lucía C. e Miriam, ás que se lles daba descanso. O resto, 3 senior e 6 junior, debían demostrar na pista a diferencia de ritmo e xogo diante do peor equipo da liga, que ademáis se presentaba con só 6 xogadoras na rotación.

E así foi, un parcial de 25-0 no primeiro cuarto deixaba solucionado o partido e o complicado sería ter algunha motivación para o resto do partido, sendo complicado probar novas cousas diante da súa defensa zonal. As junior aproveitaban a oportunidade para sumar aínda máis minutos e puntos que de costume , e as senior estaban ó seu nivel, sendo o resultado no descanso 48-8.
   A segunda parte non apiortou novidades e os parciais 20-6 e 25-5 deixaban o marcador final en 93-19, non sendo maior a renda pola relaxación das nosas en defensa e as imprecisións nalgúns minutos do ataque.

Poucas conclusións se poden sacar de este tipo de partidos, pois non sirven para elevar o xogo do equipo, e só algúns destellos individuais, Tamara no tiro exterior, Mar no xogo interior, Marta en todalas facetas, Adela na dirección e Marga , Tatiana e Celia nas finalizacións dos ataques poden destacar nun grupo no que a anotación foi repartida e o esforzo defensivo é nota característica.
Clasifiación despois da xornada 17

Nos partidos que quedan (5),con rivais da zona alta e media da liga esperamos ter unha maior oposición e poder atacar defensas individuais que nos permitan lucir en ataque de forma máis contundente.

Xogaron e anotaron ; Mar 13, Tatiana 10, Tamara 10, Marta 9, Claudia 5, Margarita 17, Saray 3, Adela 16 e Celia 10.
                             Parciais 25-0 / 23- 8 / 20-6 / 25-5

Seguimos  como líderes con 17 victorias consecutivas, con 2 victorias de ventaxa coas segundas (as coruñesas Sta. María del Mar) e con 5 victorias de marxe coas terceiras clasificadas.

O vindeiro fin de semana recibimos ó Pulpalia de Lugo, un dos rivais máis fortes da pasada temporada e que este ano anda pola parte media da clasificación