lunes, 1 de abril de 2013

Torneo de Lourenzá: as senior chegan a semifinais

Éxito das senior  en Lourenzá

Despois dun gran torneo, as nosas senior chegaron a semifinais do Torneo "Lourenzá en xogo 2013" . A primeira fase se cerrou cunha brillante victoria diante doas valencianas do Burjassot e tocaba enfrentarse en semis ó equipo anfitrión , o Lourenzá-Emsino que milita na 1ª autonómica FGB e que aspira a ascender de categoría e ten nas súas filas a xogadoras expertas entre as que destaca a burelense Marly e a cubana internacional Taimara.
As nosas seniors vendo un partido en Lourenzá
Marta Cifu coa copa
    O partido empezou de forma moi brillante por parte das nosas e cun xogo alegre en ataque e unha defensa individual forte chegaba ó final do 1º cuarto cunha diferencia cómoda (5-13). Despois, entre a  rotacións, o cansancio (xogamos un partido máis que as lucenses) e a calidade das locais  igualaron o choque e antes do descanso se poñían por diante as lucenses. O terceiro cuarto foi parecido ó segundo aínda que a defensa local coa permisividade arbitral  (sinalou unha técnica ó noso adestrador e unha dubidosa falta antideportiva), facía baixar a producción atacante das nosas e o acerto exterior da xogadora cubana Taimara (3 triples) daban as primeiras ventaxas ó Ensino.

Sin decidir o partido se entraba no último cuarto no que se mantiveron a ventaxas entre 5-10 puntos e non daban opción ás nosas que remataban as súas opcións de meterse na final cun resultado de 49-39.

Remataba así o torneo para as nosas cun gran rendemento colectivo, coa participación de todas as nosas xogadoras en todos os partidos, e moi boas sensacións de cara ó final de liga onde nos xogamos manter o liderato nas últimas 3 xornadas. Tamén debemos destacar a inclusión de Mar no quinteto ideal do torneo, no que destacou como a mellor xogadora interior. agradecerlle a súa axuda  a Marta Álvarez e a Adela que nos completaron o equipo neste torneo.
Mar coas mellores das senior do Louenzá en xogo
    Temos que felicitar a Melani, Mar, Miriam, Claudia, Margarita, Marta Alvarez, Adela, Irene F., Marta Cifu., Lucía, e Irene M., o esforzo e a actitude positiva que nos deron nos 4 partidos xogados, que seguro nos van a valer para rematar a liga con grandes resultados.