lunes, 2 de febrero de 2015

Dura derrota das senior en Ferrol

As senior firman o seu peor partido

Mal viaxe das senior a Ferrol onde disputaron diante do líder o seu peor partido das últimas temporadas e encaixaron unha mersida derrota por un abultado 58-27.

As baixas de Marta Álvarez e ,sobre todo, a de Lucía Carabán por lesión (esguince de nocello) lastraron ás nosas que só plantarpn cara durante os primeiros 10 minutos do partido.

O partido foi igualado no primeiro cuarto (9-7) no que as defensas dos dous equipos se impuxeron ós ataques e no que o CB Burela non se foi por diante ó fallar varios ataques con tiros cercanos ó aro.

As ferrolanas, cun scouting previo do noso equipo en Coruña, sabían que un alto ritmo defensivo castigaría a rotación do noso equipo e castigaron ás titulares cunha defensa dura e un ataque implacable que abreu diferencias antes do descanso (28-11) despois do colapso total do ataque das de Rubal (só unha canastra en xogo no 2º cuarto).

A segunda parte debía ser un tempo para a reacción das nosas que en defensa non desentonaban pero que fallaban moito en tiros claros e nas perdas de balón (¡¡27 en todo o partido!!), polo que as ferrolanas aumentaban a diferencia cada minuto  (44-17, min 30) para chegar a superar os trinta puntos no final do partido.
Adela

As claves de esta derrota tan abultada diante dun equipo co que se compiteu en Burela foron varias: a falta de acerto no tiro, as perdasde balón de pases fáciles, o desánimo do equipo despois do segundo cuarto que, sumado a enfrentarse a un equipo moi ben preparado tanto en defensa como en ataque que está a dominar a categoría, foron factores que sumaron en contra dos intereses das nosas xogadoras.

Aparte se debe reseñar a labor arbitral, que deixaba a unha defensa moi forte e de contacto só con 13 faltas(4 na segunda metade) e castigaba calquer contacto visitante con 23 faltas.

Non podemos destacar o bo xogo de ningunha das nosas xogadoras, pero tanto a capi Marta como a castigadísima Adela pelexaron con gran corazón todo o partido.

Polo CB Burela xogaron:  Fátima, Mar (5), Laura, Tania, Celia (4), Marta Cifu (9), Margarita (2), Adela (7) e Salo.   23 faltas     9-7/19-4//16-6/14-10

Agora toca parón por xornada de descanso e outra xornada sim partido polo Entroido para recibir ó Arxil de Pontevedra o vindeiro 22 de febreiro. Toca descansar, recuperar lesións e golpes, traballar nos adestramentos. sufrir adestrando para volver a disfrutar nos partido de bo xogo e mellores resultados.