domingo, 21 de abril de 2013

Victoria en Cee para rematar a liga regular

As junior dan un paso adiante

Última xornada da liga regular e longuísimo deprazamento a Cee para xogar co equipo local  o ACB Costa da morte, que estaba clasificado en séptima posición da liga e que tiña unha boa segunda volta na que gañou 5 das  súas 7 victorias.

Margarita, 20 ptos
   O resultado xa era intrascendente para as nosas que za tiñan aseguradan a 1ª posición e para este partido só se desprazaron 6 xogadoras (4 juniors) que tiñan que facer valer o bo xogo ó que nos ten acostumado este equipo desde o Nadal. Miriam, Carla, Mar uníronse ás lesiionadas Irene F. e Sol e tiveron un fin de semana libre para recuperarse dunha liga moi intensa.

O partido fixo valer a calidade da nosa rotación con dúas senior exercendo de veteranas e as 4 junior dando un pasiño máis na súa formación (na que por certo anotan o 33% dos puntos totais do noso equipo na liga). Inciamos o patido cunha boa defensa e rapidez no ataque que nos valeu unha boa diferencia ó rematar o 1º cuarto (6-18) e no descanso (18-37) diante dunhas xogadoras locais moi animosas cunha defensa durísima. As nosas, cunha idade media de 19 anos, non se deixaron amedrentar por esta dureza e seguiron incrementando a diferencia ó rematar o 3º cuarto (27-49) e deixaronse ir no último cuarto tentando non sufrir lesións e intercambiando canastas ata o definitivo 41-70.

Melani, destacada

Destaca o esforzo das nosas, cun xogo moi vivo a pesar da escasa rotación e no ataque destacaron o afán colectivo na dirección de Marta (15 puntos e moitas asistencias), a capacidade anotadora de Margarita (20 puntos de todas as cores) e a irrupción de Melani na segunda metade (18 ptos.). Asimesmo Lucía aportaba en defensa e Claudia e Irene tamén tiñan a súa aportación ofensiva (13 puntos) entre as dúas.

Marta Cifu, líder en Cee
    Podes ver unha pequena crónica no blog das locais  AQUÍ

Xogaron : Marta (15), Melani (18), Irene F. (7), Margarita (20), Lucía (4) e Claudia (6)

6-18  /  12-17  /   9-19  /  14-16     12 faltas, sen eliminadas

Queda, polo tanto a eliminatoria coas campionas do grupo Sur (CB Allariz) e aínda non sabemos as datas  dos partidos que darán o equipo campión e subcampión da 2ª autonómica de Galicia.  Cando sepamos datas e horarios os publicaremos para poder despedirnos en Burela da nosa afición despois de tres xornadas nas que finalizamos a liga sendo visitantes.