lunes, 24 de marzo de 2014

Senior fem.: 20 de 20

Vixésima victoria das senior en Burela

Nova xornada da 2ª feminina e nova victoria das nosas senior diante do CB O Corgo cun resultado final de 66-32.  Con esta victoria só chega con gañar o seguinte partido en Lourenzá  ou perder o último por menos de 10 puntos contra o segundo clasificado , Sta María del Mar, en Burela para asegurar o campionato.

Marta Cifu
   Partido pouco brillante en Burela diante dun rival con pouca rotación e refuxiado nunha zona moi pechada.   Xa no inicio se viron as primeiras diferencias entre a aposta das nosas pola velocidade e a defensa e a alternativa visitante polo xogo lento e o tiro exterior. O resultado ó rematar o 1º cuarto 16-8  non foi máis abultado polos erros na transición e nas finalizacións de canastas fáciles. O guión se repiteu no seguinte cuarto, con outro parcial parecido pero xa sen a brillantez de outros días chegando ó descanso cun cómodo 30-16.
    Despois do descanso parecía mellorar o xogo local con Marta e Margarita comandando as accións de ataque, pero os momentos de pouca claridade no pase e de erros na defensa non foron aproveitados polas visitantes que tiraban a toalla ó rematar o terceiro cuarto (46-23). O último cuarto tampouco foi brillante e o cansancio e a carga de persoais das visitantes fixeron o resto deixando a diferencia  final por encima dos 30 puntos.

Polo CB Burela xogaron e anotaron : Miriam 8, Lucía 2, Mar 4, Tatiana 4, Tamara 4, Marta 14, Claudia 2, Margarita 19, Adela 6 e Celia 3.     20 faltas Eliminada Lucía C. 5F
                                                    Parciais: 16-8/14-8/16-7/20-9

O vindeiro fin de semana visitamos Lourenzá , sendo un partido moi interesante ó estar clasificadas en terceiro lugar, un partido de rivalidade comarcal entre dous estilos moi diferentes de baloncesto e é un partido onde as nosas se poden proclamar campionas do grupo Norten da 2ª división.