lunes, 31 de marzo de 2014

CAMPIONAS !!!

VICTORIA DAS SENIOR EN LOURENZÁ

Vixesimoprimeira victoria das senior na súa visita a Lourenzá (40-68) e segundo campionato consecutivo da 2ª Senior Feminina FGB para o CB Burela a falta dunha xornada para rematar a liga.

Para este importante partido contra as terceiras clasificadas contábamos coas baixas das junior (xogaban ó mesmo tempo en Coruña e non foi posible compatibilizar horarios) ademáis da lesionada Lucía Paz. A rotación das nosas reducíase ás seis xogadoras senior dispoñibles polo que este partido debíase plantexar de outra forma en defensa  para dosificar ás xogadoras e evitar o perigo das faltas.

As nosas 6 xogadoras celebrando a victoria en Lourenzá
   Con precaucións na intensidade defensiva e con total confianza na capacidade das xogadoras de superar unha nova defensa zonal se iniciou o partido no que xa se marcaron diferencias no primeiro cuarto (13-21) no que as locais estaban aínda no partido grazas ós triples (3) e ó pouco acerto das nosas nas finalizacións. A terceira falta da súa mellor xogadora interior  e a boa defensa visitante posibilitou incrementar as diferencias ó descanso (23-39).
   O terceiro cuarto se iniciou con pouco acerto e dificultades defensivas que achegaron ás locais pero sen baixar nunca dos dez puntos polo que houbo que poñerse as pilas en defensa para voltar a unha dinámica positiva mantendo unha diferenza de casi 20 puntos antes de iniciar o último cuarto (34-51). neste periodo final as nosas , aínda que por debaixo do seu nivel, brillaron como acostuman colapsando o ataque local e incrementando as diferencias sen notar a falta de descansos .

Clasificación actual
   As locais só deron problemas o tiro exterior (máis triples que canastras de 2) e a súa defensa zonal foi superada de forma fácil polas nosas, que poderían anotar moitos máis puntos se estivesen ó nivel de outras fases da liga. so lamentar a lesión fortuita da local Ainhoa , á que lle desexamos a máis rápida recuperación.

Polo CB Burela xogaron e anotaron : Miriam 15, Lucía C. 9, Mar 9, Marta 8, Claudia 6 e Margarita 21.
    17 faltas sen eliminadas  Parciais: 13-21 / 10-18 /  11-12 /  6-17

Só queda recibir ó mellor rival das nosas en Burela o vindeiro fin de semana para rematar esta brillante liga regular e poder preparar a eliminatoria co mellor equipo da zona Sur para poder ser as mellores  de 2ª.