miércoles, 2 de abril de 2014

BASE: Os junior dan un paso hacia a 3ª posición provincial

Base: Os junior acarician o terceiro posto

Nova xornada das ligas FGb da nosa canteira e resultados de todas as cores, destacando a victoria dos junior na eliminatoria provincial polo 3º posto.

1. JUNIOR MASCULINO, coa victoria dos de Manolo 60-45 en Vista  Alegre diante dos capitalinos Tigres Máis Descanso. Os nosos fixeron valer a mellora do seu xogo despois do Nadal para dar un paso hacia a terceira posición provincial. Só lles queda gañar ou perder por menos de 15 puntos en Lugo o vindeiro fin de semana para rematar no pódium provincial. De novo a defensa  e a calidade ofensiva de Cristian e Omar deronlle ó noso equipo ventaxas no marcador.  O vindeiro sábado (18.30h) en Lugo o partido de volta.
  2. INFANTIL MASCULINO , Coa abultada derrota en Ribadeo do equipo de Ángel Cao  91-26. A gran superioridade dos ribadenses desde o inicio non deu opción ós nosos, que só deron algunha acción de mérito no último cuarto. O feito de viaxar só con 5 infantís e 2 alevíns condiciona moito a este grupo que o vindeiro domingo (16,30) en Burela se xogará a posibilidade de rematar en terceira posición diante de Estudiantes de Lugo (estamos empatados con 1 victoria).
  3. INFANTIL FEMININO, tamén con derrota no Monte Castelo diante das favoritas CB Sarria 39-71, nun partido no que non tiveron opcións e no que o esforzo ofensivo de Paula non chega para estar máis metidas nos partidos. O vindeiro sábado en Viveiro (19.30h) poden ter opcións de disputar un partido de tia a ti co CB Viveiro e poder estrenarse cunha victoria.
    Equipo infantil feminino ó completo CB Burela
  4. ALEVÍN MASCULINO 1ª FGB, con derrota en Vista Alegre contra o CB Ferrol nun partido igualado no que todo se decideu no último cuarto (43-70). Despois de ver o mellor xogo dos nosos nesta liga, de estar sempre no partido (incluso por diante no marcador), o cansancio e as malas decisións condenaron ós nosos a unha derrota máis ampla do que merecían os nenos de Suso Rey. Deben mellorar máis para estar nos partidos e ter opciónde pelexar polas victorias diante de equipos técnicamente parexos pero sempre en inferioridade física. O viondeiro domingo o equipo se despraza a Ferrol para xogar co potente Basket  School (17h).
  5. BENXAMÍN MASCULINO, con resultado diverso, coa victoria do equipo 2004 (A) 33-60 en Viveiro, que os sigue deixando líderes en solitario , e coa derrota do equipo 2005 en Ribadeo por un claro 74-39, que non lles permite saír da terceira posición. A vindeira semana o euipo A visita ó Ribadeo (domingo 10.30h), mentres que o equipo B recibe ó Viveiro co propósito de voltar á senda das victorias (sábado 16h)
       PARTIDOS AMIGABLES

Os Prebenxamíns e alevíns masculinos  se desprazaron a Xove para xogar cos equipos locais (que non participan en ningunha liga) e voltaron con dúas victorias amplias: o alevín gañou 31-73 e o perbenxamín tamén se impuxo por 29-43.