sábado, 12 de abril de 2014

Base: Os juniors chegan ó pódium provincial

Junior masculino: PODIUM!!!

Os junior remataron a temporada nun extraordinario terceiro posto final na provincia de Lugo, enorme éxito para os de Manolo, que na disputa da eliminatoria para decidir o terceiro posto lucense, mantiveron a renda obtida en Burela diante Tigres máis Descanso en Lugo, e aínda que perderon por 5 puntos nun mal partido quedaron terceiros.
    O partido dos de manolo foi condicionado pola alta temperatura do pabellón que afectou ó rendemento dos dous equipos pero para os nosos un partido con poucos puntos (41-36) fixo que a renda ca que se presentaron en Lugo fora boa.

Este equipo , de nova formación , e con moitos xogadores de 1º ano e varios en idade cadete mellorou a base de traballo na segunda volta (foi o mellor equipo na parte final da liga regular) e só o equipo de Estudiantes de Lugo o deixou fora da final, e este terceiro posto fai xustiza cuns chavales e cun adestrador que traballaron moito todo o ano. queda , para rematar o ano, a participación en algún torneo fora da comarca, pois a Copa queda descartada polo desmesurado custe que supón para o noso clube.

Infantil Masculino CB Burela
Rogelio, Brais, Noel, marco, Angel
Antón, David, Diego, Alex e Adrián
  Infantil masculino, cunha victoria en Vista Alegre diante de Estudiantes de Lugo 58-38, que os afianza na terceira posición da liga e fai que o partido diante do Cidade de Lugo sexa clave para poder optar a unha impresionante segunda praza provincial (os primeiros , inalcanzables, CB Ribadeo). Gran partido dos de Angel Cao e Rogelio con Marco en plan estelar rondando os 40 puntos, pero coa axuda de Noel, Angel, Diego... que serán moi importantes para o seguinte partido.

Infantil feminino, cunha derrota no último suspiro en Viveiro (39-38), nun bo partido das de Madar, que tutearon ás locais (este ano sempre saíron derrotadas coas de Viveiro). Partido de moitos nervios onde anotar se facía moi difícil e algunha mala decisión no último minuto xunto coa erros desde a liña de persoal fixeron que o partido se decantara a cara ou cruz e saiu cara para as de Viveiro a 3 segundos do final.
    Este equipo ,froito do traballo e da unión de todos, vaise superando pouco a pouco, aumentando os seus recursos ofensivos e defensivos, e aínda de que non gañaron ningún partido na segunda fase, están cada vez máis cerca das rivais.

Alevín masculino FGB, nova derrota dos de Suso 86-39en Ferrol diante do Basket School, que non superaron un mal inicio e a baixa de Miguel, indisposto na viaxe, e encaixaron dous parciais moi negativos diante dun equipo superior en físico e tamén en rotación . A segunda metade foi máis igualada pero a diferencia era moi grande para poder competir cos ferroláns de tia a ti. Non se dan adaptado á categoría os alevíns, con moitos erros no pase e na finalización. Debemos destacar a participacións dos tres benxamíns habituais (Hugo, Pablo F. e Antón).
  Dentro de 15 días recibiremos en Burela a un rival asequible, ANPA Rosalía de Lugo, onde os nosos deben poder competir cun rival que non os supera nin en físico nin en roración.

Alevín feminino escolar , cunha victoria no Monte Castelo diante o CB Viveiro (61-20), cun gran inicio (24-7) e gran xogo dun grupo alevín moi mellorado durante os meses do inverno. carla, Nuria, Milagros... van a máis e agora están acompañados por un grupo de benxamíns que empezan a axudar nesta categoría. As de Lolo sólo son superadas na liga por Martínez Otero de Foz .
CB Burela Benxamín Feminino Escolar 2013/14

Benxamín feminino escolar, cunha derrota en Foz diante do Pilar (49-41) nun gran partido no que as de Margarita souperon remontar diferencias de máis de 10 puntos para chegar ó último cuarto con 3 puntos de ventaxa (37-40) para acabar cun mla último cuarto no que só poideron anotar 1 tiro libre. Gran aportación de Claudia e Julia nun equipo moi mermado polas ausencias e no que a prebenxamín Marta anotou 8 puntos.
   O equipo están na terceira posición do grupo, por detrás do Cb Ribadeo e do Pilar de Foz.