sábado, 17 de enero de 2015

Nova victoria das seniors

Terceira victoria seguida das seniors

Nova xornada da 1ª Autonómica e victoria do CB Burela diante La Salle Santiago 63-46, terceira consecutiva das nosas e cuarta en total . O equipo visitante iniciaba opartido cunha victoria menos e agora queda a dúas victorias na clasificación , na que o noso equipo pode subir ata a cuarta praza.

Afrontaba Rubal o partido coas baixas de Laura (por estudos) e Salo, pero o resto do equipo non iba a deixar que se notaran as ausencias, e cun inicio igualado 9-10 parecía que iba a ser outra vez un partido igualado, pero as nosas nun bo final de cuarto culminado por un triple de Celia deixaban xa certa diferencia no marcador (18-10). O segundo cuarto foi igualado e as forasteiras deixaron o seu mellor baloncesto, colocándose a 3 puntos pero chegaban o descanso 6 abaixo (30-24).

A segunda parte foi moi boa por parte do CB Burela, cunha gran circulación de balón, acerto no tiro e defensa por veces asfixiante, polo que o terceiro cuarto no que as nosas ofrecían o seu mellor baloncesto agrandaba  a diferencia ata un 50-38,  parcial que aumentaría  ata os 16 puntos de ventaxa nun final de partido no que as rivais vivían e morrían desde a liña de 6.75.

Celia, destacada
   Polas nosas, Margarita estivo acertada no tiro, Celia fixo o seu mellor partido como xogadora do CB Burela, e colaboraron  como sempre as demais xogadoras (Mar e Marta Cifu en dobres díxitos), destacando a aportación de Tania e Marta Alv. desde o banquiño.

Xogaron e anotaron: Marta A., Fátima (6), Mar (10), Tania (2), Marta Cifu (12), Lucía C., Margarita (16), Adela (4) e Celia (13).
         17 faltas , eliminada Margarita min 37  18-10/12-14/20-14/
13-9

A vindeira xornada as nosas visitan Coruña para enfrentarse ó Calasancias, segundo na clasificación , que a tempada anterior competían ben na 1ª Nacional (renunciando a súa praza), polo que será un difícil desprazamento.