sábado, 2 de marzo de 2013

As seniors van lanzadas

Novena victoria consectiva das senior

Novena victoria seguida das nosas diante de un rival directo, o Sta. María del Mar de A Coruña (segundo clasificado), nun partido no que o CB Burela soupo gañar e ter unha diferencia que nos da xa un basketaverage positivo para posibles empates finais).

CB Burela senior feminino.
    Nun partido no que nas gradas estaba Araceli (lesionada de gravidade na 1ª volta) as nosas afrontaban o inicio de partido cun exceso de tensión polo que as perdas de balón e os erros sen xustificación levaban ás nosas a un parcial negativo de 2-9 que só con enerxía defensiva e un pouco máis de acerto se podía empartar no final do cuarto (13-13). O segundo cuarto parecía que voltábamos ós erros (19-24) pero o ritmo de xogo, a defensa e a intensidade iban dando xa os seus froitos e rematábamos o cuarto cunha diferencia positiva de 10 puntos (37-27) cun parcial demoledor de 18-3 para rematar a 1ª parte.
   Unha vez que xa sabíamos o camiño o terceiro cuarto foi de dominio total das nosas cun pacial de 23-4 que deixaba xa decicido o partido (60-28). O último parcial foi de trámite e deixou a diferencia final en 32 puntos (76-44).
     Temos que destacar o enorme esforzo das nosas xogadoras, incansables, o espíritu de equipo que conseguiron e o repartido da aportación ofensiva (6 xogadoras con 10 ou máis puntos). Se temos que destacar a alguén, Carla con 18 puntos saíndo do banco nos ofreceu o seu mellor partido da temporada.

Polo CB Burela xogaron: Miriam (13), Melani (1), Mar (10), Irene Fdez.(10), Carla (18), Lucía (2), Irene M. (2), Marta (12), Claudia e Margarita (10)

Tanteo: 13-13  /  24-14  /  23-4  /  16-13   21  faltas , sen eliminadas

Como nota negativa, Sol non puido xogar por atoparse indisposta e lucía xogou moi mermada por un esguince do adestramento do venres.

O vindeiro fin de semana seguen as emocións fortes pois visitamos ó Pulpalia (4º clasificado), pero tentaremos conseguir unha nova victoria e alongar un pouco máis esta racha tan positiva.