martes, 3 de diciembre de 2013

SENIOR FEMININO: XA SOMOS LÍDERES

SENIOR: 7 de 7 e líderes

O noso equipo senior feminino , dirixido por Rubal, consigueu o pasado domingo vencer ás líderes da liga en Vista Alegre e consiguen o primeiro posto aínda que levan un partido menos. O resultado foi claro para as nosas 65/36 , diante dun correoso rival (CB Sarria) que coñecía o noso xogo e que preparara o encontro despois de ver o último partido noso en Lugo. partiamos coa baixa da nosa capitana Marta Cifuentes , lesionada no último adestramento e coa baica de Alba desde novembro tamén lesionada.

Mar e  Marga en ataque
    O partido foi bastante competido e o equipo rival plantexou unha defensa que intentaba atascar o noso xogo, e consigueu sair airoso en moitas ocasións da nosa defensa, polo que a anotación foi moi reducida (15/8) no primeiro cuarto, con varias canastas fáciles falladas polas nosas xogadoras.
    O segundo cuarto mantivo a tónica e a mesma e foi o peor cuarto da liga en anotación (9/7) , que deixaba o partido aberto na segunda parte . As visitantes conseguían manterse no partido aínda que só levaban 15 puntos ó descanso.
     A segunda parte xa se iniciou de forma máis brillante por parte do CB Burela e o parcial do cuarto (22-11) xa indicaba a diferencia real entre os dous equipos, tamén Margarita empezaba a anotar con fluidez e o equipo empezaba a funcionar como nos ten acostumado este ano, cunha defensa moi incisiva e a velocidade na circulación de balón. Destaca que umn quinteto en idade junior xogou boa parte do cuarto sen que o xogo se resentira.

Lucía Paz, lesionada
O cansancio e a acumulación de faltas tiñan que lastar o xogo visitante e un novo parcial de 19/10 deixaba o marcador final en 65-36.

Xogaron e anotaron: Miriam 4, Lucía C. 8, Mar 8,Tatiana, 4, Lucía Paz 6, Tamara, Claudia 1, Margarita 24, Adela 6 e Celia 4.

Destacou a actitude do equipo, que ten no seu espíritu colectivo o seu principal valor, e , no ataque destacou Margarita xusto para celebrar o seu 18 cumpleanos.

A nota negativa foi a lesión fortuita nun xeonllo de Lucía Paz, que tivo que abandonar o partido e estará varias xornadas ausente. Desde o CB Burela lamentamos a lesión e , esperamos a maior da brevidade na súa recuperación.

Un partido gris pero cunha victoria cómoda , que nos deixa líderes á espera do partido aprazado (domingo 17 h en Castro de R. de Lea), que nos pode dar unha ventaxa tranquilizadora de cara ós seguintes partidos.

Podes ver a clasificación na imaxe de abaixo (clica para agrandala)