lunes, 13 de abril de 2015

Victoria das senior en Burela

Sexta victoria das senior diante Seis do Nadal

Decimoséptima xornada da 1ª Autonómica Feminina e partido do CB Burela como local diante Seis do Nadal -Coia de Vigo, equipo cunha victoria máis que as nosas polo que unha victoria deixaría ós dous equipos empatados pero co basketaverage favorable ás nosas .

Os partidos da temporada pasada na final da 2ª foron dous partidos moi igualados e no partido da 1ª volta resolveuse en Vigo na prórroga, polo que se preveía un partido moi igualado e emocionante.

E o principio do partido parecía que se iba a romper esta dinámica igualada, cun Burela lanzado en ataque, poderoso en defensa cun parcial de 23-6 ó final dos primeiros 10 minutos. Todo o potencial do equipo quedaba demostrado nun cuarto casi perfecto.

Pero o segundo cuarto o equipo se atascou en ataque (só unha canastra en xogo e 5 puntos en total), pero a defensa impedía anotar con fluidez ás viguesas polo que a diferencia ó descanso estaba por encima dos 10 puntos (28-15).

Adela coa súa tarta de cumpreanos
   O descanso debía servir para refrescar ideas, pero a presión visitante xunto coa mala fortuna de tiros fáciles e a precipitación lles daba outro parcial favorable ás visitantes que conseguían baixar dos 10 puntos de desventaxa antes de empezar ó último cuarto (37-28). Quedaban 10 minutos nos que as de Coia non deixaron de presionar ás nosas con éxito (pérdidas de balón non habituais) ata poñerse a 1 punto (41-40) a falta dos últimos 5 minutos. Un tempo morto de Rubal, un cambio defensivo e o cansancio das de Vigo déronlle a volta ó partido cun parcial final de 10-3, froito da fe das nosas e de xogar máis valientes e agresivas. O resultado final foi cómodo cun 51-44 que non fixo perigrar a victoria final.

Polas nosas destacou Marta en ataque, e o esforzo de todo o plantel (8 xogadoras, despois da baixa a última hora de Laura). Destaca tamén que esta victoria sirveu para festexar o cumpreanos de Adela.

Xogaron : Fatima 2, Mar 10, Tania, Marta Cifu 15, Lucí Ca 4, Margarita 8, Adela 6 e Celia 6.
     18 faltas , sen eliminadas - Parciais : 23-6/5-9/9-13/14-16

Con esta victoria o equipo volve á sexta praza , viaxando o vindeiro domingo a Santiago para xogar con La Salle (penúltimo clasificado).